Alla inlägg under februari 2010
EMILIO 12 ÅR
I dag blev min lilla pojke 12 år, gud va åren går fort ..Farmor och farfar och moster va här och sa grattis till Emilio...Syster hade gjort tårta till Emilio och den va ju så go, tack....Till helgen ska han ha kalas och Tova kommer med så jag ska fira henne med, efter som hon inte är hemma när hon blir 10 år den 21 feb....Sen kanske jag skulle få besök av en tjej som jag har prata med ett tag, hon verka va en kanon tjej och sen så har hon barn själv:) och hon verka va en sån glad och omtänksam tjej och det är så lätt att prata med henne:)..
Nä nu ska jag se en film och sen blir det sängen, så god natt på er alla glada:)
Kram
wolf
GOD TANKE
Efter som jag vet hur det är att ha dåligt med pengar och dom flästa vill ha kvar lite pengar, så tänkte jag att någon kanske vill göra som jag gör, nämligen att laga allt själv och baka bröd själv, för det är dyrt att handla bröd...Men det är inte många som tänker på det...Så nu ska jag skriva upp ett lätt och gott bröd som ni alla kan göra hemma:)
FORMBRÖD
50 g jäst
50 g rumsvarmnt margarin
5 dl vätska lika delar vatten
och mjölk eller enbart vatten
2 tsk salt
2 tsk brödsirap eller socker
ca 8-9 dl vetemjöl
1. Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke.
klicka i margarin.
2. Värm vätskan i en kastrull till fingervärme, 37 grader.
Häll den i bunken. Rör om.
3. Tillsätt salt och socker eller sirap.
4. Mät mjölet luftigt i ett litermått.
Tillsätt 6 dl . Arbeta degen kraftigt i
bunken.Tillsätt ev lite mer mjöl.
Fortsätt arbeta degen. Den ska bli
smidig och lätthanterlig.
5. Lägg en bakduk över degen och
låt den jäsa minst 15, men helst 30 min.
Smörj 2 formar ca 1,5 liter med
mjukt margarin.
6. Arbeta ihop degen lite i bunken
och tag sedan upp den på mjölat
bakbord. Arbeta degen smidig.
7. Sätt ungnen på 225 grader.
8. Forma degen till en längd.
lägg den i formarna.
9. låt brödet jäsa under bakduk i ca 30min
eller 10-15 min utan duk i 35 grader varm ungn.
10. Grädda på nedersta falsen i 20-25 min
11. Lossa bröden försiktigt, eventuellt med hjälp av en kniv.
Grädda ev ytterligare 5 min utan form om ytan är fuktig
och utan färg. Låt svalna på galer.
Men vill ni bju in vännerna på något gott eller bara njuta av nå gott själva, så kan ni ju göra en egen kladdkaka i micro och jag kan lova er att ni inte blir besviken:)
Ingredienser
Portioner: 6
3dl socker
1/2dl cacao
1msk vaniljsocker
2dl mjöl
100g smält margarin
2ägg
KYLA,KYLA OCH SNÖA
Det här måste va den värsta vintern på länge, jag föredra sommaren och nu efter den här kala kylan så sakna man som fan efter sommaren haha...Jag förstår ju dom som åker utomlans över vintern...
Min son fyller år nu på Onsda och blir då 12 år:) Och då blir det till att baka tårta..Och jag bruka göra allt från grunden, roligt att baka och fixa...Vill inte handla det som är klart, det bästa är att göra så mycket man kan själv....
TÅRTBOTTEN
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 st bakpulver
FYLLNING OCH GARNERING
3-4 dl vispgrädde
1-1,5 l färska bär
1/2 dl socker
1. Sätt på ungnen 200 g
smörj med mjukt margarin och bröa en tårtform, rymd 2 l.
2. vispa ägg och socker pröst.
3. Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt dem.
Rör tills allt är väl blandat.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda omedelbart i nedre delen
av ungnen omkring 35 min.
6. stälp upp kakan efter några
minuter. Låt svalna.
7. Dela kakan i två eller tre bottnar.
Ta undan de vackraste bären till gar-
nering. Skiva eller mosa de övriga
och smaksätt med socker.
Lägg sockrade bär och lite av den vispade grädden
mellan bottnarna. Bred resten av grädden över
tårtan och lägg på garneringsbären.
Och har ni lyckas med allt, så lova jag att
dom blir nöjda:) Lycka till
wolf
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
|